Over ons

Sinds begin 2018 is Ten Doesschate & Hermans Advocaten in Rotterdam gevestigd.

Barent ten Doesschate

Hij is als advocaat begonnen op 1 november 1976 bij Star Busmann & Hooft Graafland Advocaten in Utrecht, één van de rechtsvoorgangers van CMS Derks Star Busmann N.V. te Utrecht. Tot 1 januari 2014 is hij partner/aandeelhouder geweest bij CMS. Thans heeft hij zijn eigen praktijk voortgezet onder de naam Ten Doesschate & Hermans Advocaten .

Hij heeft een ruime ervaring in de ondernemingsrechtelijke praktijk. In de loop der jaren heeft hij diverse bestuurlijke functies vervuld. Zijn affiniteit met beroepsaansprakelijkheid, en als voorportaal daarvan tuchtrechtelijke procedures, ontstond bij aanvang van de lange periode dat hij de “huisadvocaat” was van een grote organisatie van accountants en belastingadviseurs. 

In de jaren 1999 tot 2002 was hij deken van de Orde van Advocaten te Utrecht en daarna enkele jaren lid van de Raad van Discipline te Amsterdam. Mede door die functies kwam het accent van zijn werkzaamheden steeds meer op het aansprakelijkheids- en tuchtrecht te liggen. De procespraktijk is inherent aan deze vakgebieden en hij heeft een ruime procesrechtelijke ervaring. In dat licht moet ook worden gezien dat hij arbiter bij het Nederlands Arbitrage Instituut is.

Ingrid Hermans

Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Als hands on bedrijfsjurist en General Counsel bij o.a. Achmea en Baker Tilly heeft zij de juridische aspecten en impact van alle facetten van een operationele organisatie leren kennen.

Het schrijven en beoordelen van contracten is een van haar expertises. Naast haar generalistische ervaring beschikt zij over specifieke kennis het gebied van ondernemingsrecht, gezondheidsrecht en (financiële) toezichtwetgeving. Daarnaast is zij bestuurslid van Pensioenfonds Vervoer. Dit alles maakt haar tot een competente en waardevolle partner voor haar cliënten.

Ingrid is lid van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht en de Vereniging Privacy Recht.

Inger Peters

Inger is haar loopbaan in 1997 gestart als advocaat in Rotterdam. Vervolgens heeft zij ervaring opgedaan in het bedrijfsleven als (interim) Legal Counsel en Legal Director. Zij heeft hierbij kennis opgedaan in een breed scala aan branches waaronder zakelijke dienstverlening, vervoer en biotechnologie.

Naast de algemene ondernemingsrechtelijke praktijk heeft zij zich bekwaamd op het gebied van aansprakelijkheidsrecht, aanbestedingsrecht en privacywetgeving. 

Inger is ingeschreven als CIPP/E in het register van de International Association of Privacy Professionals (IAPP).


Ten Doesschate & Hermans Advocaten beschikt over een groot netwerk zodat u in alle gevallen goed bediend kunt worden.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten zijn de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
Barent ten Doesschate:  1. Ondernemingsrecht, beroepsaansprakelijkheid, 2. Tuchtrecht, Advocatentuchtrecht, Tuchtrecht notarissen, accountants en belastingadviseurs
Ingrid Hermans: 1. Algemene praktijk, Burgerlijk recht, 2. Verzekeringsrecht (pensioen)
Op grond van deze registratie is de advocaat verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.