Over ons

Sinds begin 2018 is Ten Doesschate & Hermans Advocaten in Rotterdam gevestigd.

Barent ten Doesschate

Hij is als advocaat begonnen op 1 november 1976 bij Star Busmann & Hooft Graafland Advocaten in Utrecht, één van de rechtsvoorgangers van CMS Derks Star Busmann N.V. te Utrecht. Tot 1 januari 2014 is hij partner/aandeelhouder geweest bij CMS. Thans heeft hij zijn eigen praktijk voortgezet onder de naam Ten Doesschate & Hermans Advocaten .

Hij heeft een ruime ervaring in de ondernemingsrechtelijke praktijk. In de loop der jaren heeft hij diverse bestuurlijke functies vervuld. Zijn affiniteit met beroepsaansprakelijkheid, en als voorportaal daarvan tuchtrechtelijke procedures, ontstond bij aanvang van de lange periode dat hij de “huisadvocaat” was van een grote organisatie van accountants en belastingadviseurs. 

In de jaren 1999 tot 2002 was hij deken van de Orde van Advocaten te Utrecht en daarna enkele jaren lid van de Raad van Discipline te Amsterdam. Mede door die functies kwam het accent van zijn werkzaamheden steeds meer op het aansprakelijkheids- en tuchtrecht te liggen. De procespraktijk is inherent aan deze vakgebieden en hij heeft een ruime procesrechtelijke ervaring. In dat licht moet ook worden gezien dat hij arbiter bij het Nederlands Arbitrage Instituut is.

Ingrid Hermans

Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Als hands on bedrijfsjurist en General Counsel bij o.a. Achmea en Baker Tilly Berk heeft zij de juridische aspecten en impact van alle facetten van een operationele organisatie leren kennen.

Het schrijven en beoordelen van contracten is een van haar expertises. Naast haar generalistische ervaring beschikt zij over specifieke kennis het gebied van ondernemingsrecht, gezondheidsrecht en (financiële) toezichtwetgeving. Dit alles maakt haar tot een competente en waardevolle partner voor haar cliënten.

Cliënten kunnen een uitstekende service verwachten zonder franje en verborgen kosten.


Ten Doesschate & Hermans Advocaten beschikt over een groot netwerk zodat u in alle gevallen goed bediend kunt worden.

Barent ten Doesschate heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
- Ondernemingsrecht, beroepsaansprakelijkheid
- Tuchtrecht, Advocatentuchtrecht, Tuchtrecht notarissen, accountants en belastingadviseurs
Op grond van deze registratie is de advocaat verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.